Отидете към основна версия

4 874 36

Не пуснаха от затвора Биляна Петрова да се сбогува с майка си

  • биляна петрова-
  • майка-
  • почина-
  • затвор-
  • погребение

Майката на осъдената зам.-кметица почина преди ден

Ръководството на затвора не е пуснало бившата зам-кметица на "Младост" Биляна Петрова, за да се прости с майка си, която е починала вчера. Това съобщи нейна близка в своя фейсбук профил, пише Флагман.

"Сбогом мамо! Ти беше най-прекрасната майка на света и най-прекрасният човек, когото познавам! Знам, че татко те чака, за да сте заедно завинаги! Светла ти памет, Майчице! От твоето Билянче", написа още в поста приятелката на Биляна от нейно име.

Биляна се грижеше за болната си майка до влизането в затвора и се опитваше да намери начин за преждевременно прекратяване на наказанието, за да може да бъде с нея. 84-годишната жена бе пострадала тежко след падане по-рано тази година. Страдала е от деменция и Алцхаймер и не разпознавала никого, освен Биляна и сина си.

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров бе признат за виновен.

Влизането зад решетките на тримата идва след продължила повече от четири години съдебна сага с много неизвестни. Тя започна с показния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство в центъра на София на 17 април 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.

Свързани новини