Last news in Fakti

6 Април, 2023 15:58 4 864 36

Не пуснаха от затвора Биляна Петрова да се сбогува с майка си

  • биляна петрова-
  • майка-
  • почина-
  • затвор-
  • погребение

Майката на осъдената зам.-кметица почина преди ден

Ръководството на затвора не е пуснало бившата зам-кметица на "Младост" Биляна Петрова, за да се прости с майка си, която е починала вчера. Това съобщи нейна близка в своя фейсбук профил, пише Флагман.

"Сбогом мамо! Ти беше най-прекрасната майка на света и най-прекрасният човек, когото познавам! Знам, че татко те чака, за да сте заедно завинаги! Светла ти памет, Майчице! От твоето Билянче", написа още в поста приятелката на Биляна от нейно име.

Биляна се грижеше за болната си майка до влизането в затвора и се опитваше да намери начин за преждевременно прекратяване на наказанието, за да може да бъде с нея. 84-годишната жена бе пострадала тежко след падане по-рано тази година. Страдала е от деменция и Алцхаймер и не разпознавала никого, освен Биляна и сина си.

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров бе признат за виновен.

Влизането зад решетките на тримата идва след продължила повече от четири години съдебна сага с много неизвестни. Тя започна с показния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство в центъра на София на 17 април 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    12 107 Отговор
    Който взима пари под масата, редно е да си носи отговорността. Без закони се превръщаме в джунгла и в животни.

    Коментиран от #2, #14, #17, #27

  • 2 Гост

    114 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Голям фарс беше този процес....

    Коментиран от #10, #30

  • 3 Тошко

    12 94 Отговор
    Като направят излючение за нея, утре друг бандит ще поиска да излезе от затвора и ще среже на няколко човека гърлата.
    Правилата са правила, за да се спазват!

    Коментиран от #16

  • 4 ХАХАХА

    74 5 Отговор
    Браво ,на "принципните"затворнически власти !
  • 5 ЗАЩО...??!!

    6 52 Отговор
    ....ТА ДА КАЖЕ ОТ ДУБАЙ
    СБОГОМ ..БЪЛГАРИЯ,🤔
  • 6 Гербераси долни

    95 8 Отговор
    Моделът ГЕРБ ,обвиниха Горанов за корупция по закона "Магнитски" вожда се отрече от него и нещата се замазаха,кметицата и нейната заместничка ще търкат наровете защото не даваха да се презастроява в квартала.
  • 7 съдбата

    82 6 Отговор
    Баце тъпанара и сегашния главен прокурор спретнаха тая акция . Дано един ден и двамата да ги заровят като тикви .
  • 8 Из-ро-ди

    80 3 Отговор
    И от Господ срам нямат. Който и какъвто и да е, не заслужава такава гавра. Все пак човек не са убили, или наранили.
  • 9 От Варна

    92 4 Отговор
    Това не е човешко!Едни, откраднали милиарди, се радват на свобода, а тези две жени, само заподозрени , са лишени от най-свидното. Едната да зърне малолетното си дете-бебе, на Коледа, другата да се прости с майка си за последно. Явно яко са объркали нечии мутренски планове,, за да ги третират като най-големи престъпници. А колко много убийци, се разследват с години докато се забрави и са на свобода. Независимо от реалните трупове на невинните им жертви ! В случая един индивид, Ваклин, събира голям грях за себе си и поколението след него!
  • 10 Съдията Дред

    64 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Всъщност, това е уредена от закона възможност за прекъсване на наказанието, по хуманни причини. И в повечето случаи такива молби се удоволетворяват, с изключение на рецидивисти. Тая е съдена само веднъж, и не би трябвало да и отказват, все пак става въпрос за няколко дена.
  • 11 Срам. Безумие.

    51 3 Отговор
    Това решение е чудовищно.
    Дори си мисля, че това е фалшива новина.
  • 12 дядото

    48 2 Отговор
    политическа простотия.осъдени за тежки престъпление пускат в домашен отпуск и то често,но тези двете-не
  • 13 Потресен

    69 1 Отговор
    Това ако е нормално, здраве му кажи! Нечовешко отношение! Третират ги като серийни убийци, едва ли не! Какво щеше да стане, ако я пуснат за 2 часа да погребе майка си? Под охрана, естествено, след като толкова много се тревожат, че може да избяга. Питам се, какво ли ще стане, ако и с майката на Иванчева се случи нещо, не дай Боже. Защото тя отглежда бебето на дъщеря си, а е в напреднала възраст. Аз лично продължавам да имам съмнения в тяхната вина. Още от прекалено показния им арест, какъвто дори и на закорвели престъпници не прилагат, нещо много намирисваше. Мое мнение, нищо повече.

    Коментиран от #33

  • 14 Моля?

    52 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Закони? В България? Ти ме уби. Шегобиец си, вероятно. Съмнително правосъдие, бих казал. Помниш ли Максим Ставииски, който уби човек на пътя, карайки пиян? Другото момиче е в будна кома вече сигурно над 10 години. Но той не е осъден! За това правосъдие и закони ли говориш? Има толкова много подобни случаи,в които се питам имаме ли изобщо закони, или те са само за някои, не за всички. Странно мислене имаш

    Коментиран от #31

  • 15 123456

    56 1 Отговор
    Някой ще носи много грехове в душата си .....бог да прости жената ...!
  • 16 Абе, Тошко

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    Я, ходи се прегледай! Ти сериозно ли го мислиш това? Явно не си от много интелигентните. Мисли, Тошко, мисли. Ако имаш с какво
  • 17 цялата корупция е в Софето

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    А Иван Костов и мистър 10% колко гушнаха под масата ? Това се отнася и за цялото СДС . А за гепи да не говорим . 240 Българи с имоти в Дубай за 200 милиона € ???!!! От закуски ли са ? А по другите курорти ? А яхтите и Бентлитата ?
  • 18 всички минаха метър

    42 3 Отговор
    А Влади Горанов колко открадна ? А Вожда с шкафчетата ? А Цецо ушето с осемте апартамента ? А Цецка Цачева .......
  • 19 Нямам думи

    42 1 Отговор
    Според мен няма начин такива неща да не са уредени законово, и със сигурност затворниците имат някакви права, все пак. Не хуманно е това, да не може да погребеш родителите си поне. Явно някой изключително много се притеснява двете да са на свобода, защото, може ли да си спомните още когато ги арестуваха какво чудо беше. Такъв спектакъл не бях гледал дори при залавянето на престъпни групи, с по няколко дойазани престъпления. Никой не може да ме убеди в тяхната вина. Сррашното е, че по този начин на някой му скрояват шапката,ако ме разбирате, и толкова. А други ги пускат, все едно нищо не са направили. Какво става с убиеца на 15 годишното момче в Борисовата градина преди няколко години ? Какво става с убиеца на Милен Цветков? И още много други

    Коментиран от #25, #28

  • 20 Ветеран от Протеста

    10 23 Отговор
    Чак сега ли разбрахте,че всеки Престъпник си има майка???
  • 21 аааа

    6 33 Отговор
    Ами сигурно има хиляди затворници които не са успели да се сбогуват с някой от родителите си.Защо точно тоя затворник трябва да бъде пуснат?С какво е по-различен тоя затворник от другите?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Билян

    7 3 Отговор
    "Съобщила една позната във фейсбук-профила си". Спрете да пишете простотии. Четете. Прокуратурата е постановила прекъсване на наказанието й за 4 дни.
  • 24 Демократ

    25 1 Отговор
    Тази жестокост напомня сталинските репресии по време на диктатуратана Живков и доказва,че Гешев е творение на КГБ, съвременния Вишински и то в България, ужасяващо е.
  • 25 Констатираща

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Нямам думи":

    "За кон, няма закон, но за кокошка, няма прошка".
  • 26 Гост

    14 0 Отговор
    Бях чел някъде, как осъдени рецидивисти си излизали от някакъв затвор, да си вършели някаква работа. Колко да е опасна, тази женица, че не са я пуснали на погребението на майка й?
  • 27 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Ако искаш да окошарваш за корупция, май ще трябва да почнеш от по-високо. До тия две жени опряхте, та оправихте държавата. Питай децата в махалата, дали ви се вързаха?
  • 28 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Нямам думи":

    И с Лютфито?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Прав си!

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Следих процеса в медиите и никой не може да ме убеди, че двете са виновни. Подхвърлиха им чантата с парите в колата без да знаят, оцапаха я с маркиращо вещество да свети, снимаха се показно в центъра на столицата с тах, гавриха се с тях като ги държаха като панаирджийски мечки, запушваха им устите.
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Моля?":

    убиеца на милен цветков къде е? на диванчето у дома !
  • 32 чичо

    9 2 Отговор
    Това е откровен фашизъм! Дори наистина да е виновна за подкуп-починала е майка и! На тоя фон, днес т.н. съд в Бургас е постановил 100 часа обществено полезен труд за наглото тъпо прокурорско синче от Перник, което миналото лято пребило младеж пред дискотека с Созопол-престъпление за което по закон се полагат до 6 години лишаване от свобода! Те това ни е продажното "правосъдие" в действие!
  • 33 Така е

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Потресен":

    Много сте загрижени за престъпниците. Така е в БГ. Престъпникът е обожаван. Жалки хорица.
  • 34 Абе

    3 0 Отговор
    Какво стана с този където го хванаха с 20 мил Евро от магистрала хемус.
  • 35 Майк Алън Патън

    3 1 Отговор
    Де да бяха така стриктни и строги и към ГОЛЕМИТЕ и ИСТИНСКИ престъпници !
  • 36 Пийпинг ТОМ

    3 2 Отговор
    Тези 2-те жени са осъдени за 70 000 евро подкуп ! А какво за тези , които ги снимаха с чекмеджета , пълни с кюлчета и пачки 500 евро ? Тези , които теглиха от банката кеш 53 000 000 в сакове ? Тези , които оставиха Божков да не плати данъци 600 000 000 ? А тези , които взеха от Черепа 60 000 000 рекет ? Тези , които казаха АЛО , ВАНьО ?