Необходими продукти:
4 яйца, сварени в твърда степен 2 броя авокадо, нарязани на кубчета микс зелени салати 1 морков, нарязан на тънки ленти 1 малка краставица, нарязана на кръгчета 1 червен лук, нарязан на ситноЗа дресинга:
2 с.л. лимонов сок 2 с.л. зехтин 1 ч.л. дижонска горчица сол и черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
Яйцата се нарязват на ситно.
Зелените салати, морковът и краставицата се измиват и подрязват на ситно.
Всички съставки се слагат в голяма купа и се разбъркват добре.
В друга купа се приготвя дресинга от лимонов сок, зехтин, дижонска горчица, сол и черен пипер. Дресингът се изсипва върху салатата и се разбърква добре.
Готовата салата с яйца и авокадо се сервира добре охладена.
Тази салата е богата на протеини, витамини и микроелементи и ще бъде прекрасно допълнение към вашата великденска трапеза, пише trafficnews.bg.