Необходими продукти:
- 4 яйца, сварени в твърда степен
- 2 броя авокадо, нарязани на кубчета
- микс зелени салати
- 1 морков, нарязан на тънки ленти
- 1 малка краставица, нарязана на кръгчета
- 1 червен лук, нарязан на ситно
За дресинга:
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата се нарязват на ситно.
Зелените салати, морковът и краставицата се измиват и подрязват на ситно.
Всички съставки се слагат в голяма купа и се разбъркват добре.
В друга купа се приготвя дресинга от лимонов сок, зехтин, дижонска горчица, сол и черен пипер. Дресингът се изсипва върху салатата и се разбърква добре.
Готовата салата с яйца и авокадо се сервира добре охладена.
Тази салата е богата на протеини, витамини и микроелементи и ще бъде прекрасно допълнение към вашата великденска трапеза, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Без
10:07 16.04.2023
2 РЕАЛИСТ
Коментиран от #6
10:14 16.04.2023
3 ТИРбушон
10:22 16.04.2023
4 хм...
10:39 16.04.2023
5 Механик
Само аз ли виждам,че нещо тука не се връзва?
Проява на безвкусица!
10:42 16.04.2023
6 Механик
До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":
Защото е тАпо парче, което се мисли за много умно.10:44 16.04.2023
7 Н И Щ О
13:13 16.04.2023