Отидете към основна версия

1 697 18

Чарлз III и Камила вечеряха насаме преди коронацията

  • крал чарлз трети-
  • камила-
  • вечеря-
  • насаме-
  • кларънс хаус

Двойката прекара нощта преди коронацията в резиденция "Кларънс Хаус"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети и кралица Камила прекараха нощта преди коронацията си, вечеряйки заедно насаме в резиденция "Кларънс Хаус", съобщава ДПА.

Двойката остана в петък в любимата си лондонска база, а не в централата на монархията - Бъкингамския дворец, тъй като предпочетоха да се подготвят насаме за важната задача, която им предстои.

Днес, събота, те ще заемат централно място пред милионна публика по време на първата коронация на страната от 70 години насам.

Чарлз се премести в „Кларънс Хаус“ - бившия дом на баба му кралицата майка - през 2003 г., припомня БТА.

Резиденцията, построена между 1825 и 1827 г. по проект на Джон Наш, е любима на двойката и е техен дом в столицата от 20 години.

Тя е основно ремонтирана и пребоядисана по техен вкус и в нея са изложени много произведения на изкуството от колекцията на Чарлз и безброй семейни снимки.

Намира се на кратко разстояние пеша от Бъкингамския дворец, в непосредствена близост до двореца „Сейнт Джеймс“.

Градината на "Кларънс Хаус" се простира на площ от половин акър и включва масиви от лавандула и слънчев часовник в памет на кралицата майка. Мястото разполага с градина още от XVI в., когато за Хенри VIII и семейството му е създаден малък парк с ограда.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини