Необходими продукти:
миди Вонголе - 500 г
нарязани люти чушки - 1/2 ч.л.
настърган пармезан - 1 с.л.
готварска сметана - 100 мл
топено крема сирене - 100 г
бяло вино - 100 мл
свеж, нарязан босилек - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Изсипете мидите в голям загрят тиган, сложете на огъня. Добавете бяло вино и оставете на огъня, докато алкохолът се изпари и мидите се отворят. След това добавете тънко нарязана люта чушка, топено крема сирене, сметаната, малко настърган пармезан и бъркайте през цялото време украинското ястие.
След това поръсете с листа от зелен босилек и задушете всичко за 4-5 минути на среден огън. Поднесете в компанията на бяло вино, пише flagman.bg.