Необходими продукти:
брашно от нахут - 200 грама вода - 250 мл тиквички - 1 бр. моркови - 2 бр. домати - 1 бр.Начин на приготвяне:
Разбийте нахутеното брашно и водата в голяма купа докато получите хомогенна смес.
Добавете настърганите тиквички и моркови и доматите, нарязани на кубчета. Поръсете със сол на вкус.
Намажете леко с олио тефлонов тиган и го загрейте на средна температура. Изсипете сместа в тигана и дръжте на огъня 5-7 минути или докато стане златисто-кафява. След това обърнете от другата страна и процедирайте по същия начин.
Сервирайте омлета топъл с подходяща гарнитура.
С този зеленчуков омлет можете да си направите дори вегетариански бургер, ще стане чудесно. Можете да го предложите и като предястие, за да разнообразите традиционната салата, пише MateKitchen.