Необходими продукти:
· меко масло - 250 грама; · захар - 200 грама; · ванилова захар - 1 пакетче; · големи яйца - 5 бр.; · брашно - 350 грама; · бакпулвер - 11 грама; · ябълки - 1 кг; · канела - 2 ч.л.Начин на приготвяне:
Сложете мекото масло, захарта и ваниловата захар в купата на миксера. Разбийте до пухкава смес. Удобно е да направите това с приставка - гребло. Един килограм ябълки се обелват и нарязват на кубчета. Поръсете ги с канела. Когато маслото и захарта се разбият, добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко около минута. Изсипете щипка сол в тестото.
В отделна купа смесете брашното и бакпулвера, разбъркайте. Към маслено-яйчената основа добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до гладкост.
Разпределете готовите ябълки в тестото и разбъркайте. Печете върху хартия за печене или във форма на 175°C без конвекция за около 30 минути.
Ябълковият сладкиш трябва да покафенее, пише Actualno.com.