5 Юли, 2023 10:05 2 774 2

Рецепта на деня: Летен ябълков сладкиш

  • ябълки-
  • сладкиш-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Свеж десерт с много ябълки

Рецепта на деня: Летен ябълков сладкиш - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • · меко масло - 250 грама;
  • · захар - 200 грама;
  • · ванилова захар - 1 пакетче;
  • · големи яйца - 5 бр.;
  • · брашно - 350 грама;
  • · бакпулвер - 11 грама;
  • · ябълки - 1 кг;
  • · канела - 2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Сложете мекото масло, захарта и ваниловата захар в купата на миксера. Разбийте до пухкава смес. Удобно е да направите това с приставка - гребло. Един килограм ябълки се обелват и нарязват на кубчета. Поръсете ги с канела. Когато маслото и захарта се разбият, добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко около минута. Изсипете щипка сол в тестото.

В отделна купа смесете брашното и бакпулвера, разбъркайте. Към маслено-яйчената основа добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до гладкост.

Разпределете готовите ябълки в тестото и разбъркайте. Печете върху хартия за печене или във форма на 175°C без конвекция за около 30 минути.

Ябълковият сладкиш трябва да покафенее, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летен?

    3 1 Отговор
    Лятото има ли ябълки? Първите са петровките, а кога е Петров ден? Хайде, юруш на полските от миналата година, да им правим оборот, да им даваме парите си.
  • 2 Колко да е хубав

    4 0 Отговор
    На снимката има вид на глетясала кора. Преди да публикувате някоя рецепта, вземете я сгответе, за да видите става ли за ядене.