Отидете към основна версия

5 521 23

Цедим спагетите грешно от години (ВИДЕО)

  • паста-
  • спагети-
  • макарони-
  • изцеждане-
  • гевгир-
  • готвене-
  • трик

Семпъл трик показва как бързо да изцедим пастата

Снимка: Shutterstock

Потребителка на платформата за видео споделяне TikTok показа толкова простичък готварски трик, който ни се ще да сме знаели от години. Лесният лайфхак втрещи милиони и стана популярен само за часове.

Оказва се, че цял живот сме използвали гевгира грешно, особено при цеденето на паста. Има много по-мъдър начин да използваме функцията му и Шанън Дохърти го доказва само за секунди, като успява да слиса потребителите на мрежата. Жената твърди, че цял живот също е използвала цедката грешно, но един ден е решила да експериментира и след това до ден днешен постъпва именно така, когато го ползва, пише jenata.blitz.bg.

"Водата преди се изливаше в мивката, а макароните оставаха в гевгира. Така правех преди", признава тя и добавя, че според нея обаче този метод не е достатъчно удобен. Вместо добре познатия метод, тя слага гевгира в тенджерата и заедно обръща и него, и тенджерата. Така бързо излива ненужната вода, без да се налага да прехвърля пастата в различни съдове.

@athomewithshannon How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Според известният готвач Джаджа Де Лаурентис този метод, колкото и лесен и удобен да изглежда, може да е и много опасен, ако гевгирът и тенджерата са с разлчни размери. По думите му тогава съществува риск цедката да падне и човек да се попари, както и да разсипе хранителния продукт.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.

Свързани новини