Отидете към основна версия

4 201 14

Откриха извънземна технология, попаднала на Земята чрез метеорит (ВИДЕО+СНИМКА)

  • извънземна технология-
  • извънземни-
  • технологии-
  • космос-
  • метеорит

Метални сфери са открити в метеорит, паднал край Папуа Нова Гвинея през 2014 г.

Снимка: Shutterstock

Професор Ави Льоб от Харвардския университет е открил фрагменти от извънземна технология, произхождаща от метеорит, паднал във водите край Папуа Нова Гвинея през 2014 г. Льоб разказа подробно за откритията в интервю за Си Би Ес.

"Намерихме десет сфери. Това са почти съвършени сфери или метални топчета", каза той.

"Когато ги погледнете през микроскоп, те изглеждат много ясно различими от фона", добави Льоб. "Имат цветове на злато, синьо, кафяво, а някои приличат на миниатюра на Земята".

Според Льоб тези сферички притежават якост на материала, надвишаваща тази на всички наблюдавани и документирани преди това от НАСА космически скали.

"Изчислихме скоростта му извън Слънчевата система. Тя беше 60 км в секунда, което е по-бързо от 95% от всички звезди в близост до Слънцето", каза той. Тези забележителни характеристики водят до интригуващата възможност, че тя може да е произлязла от извънземна технология.

Като се има предвид, че зоната на удара на метеорита е с приблизително същия размер като тази на Бостън, Льоб се надява да посети отново района за по-нататъшни изследвания с перспективата да открие някакъв вид извънземна технология.

"Надяваме се да намерим голямо парче от този обект, което е оцеляло при удара, защото тогава ще можем да кажем дали това е скала или технологична джаджа."

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини