Last news in Fakti

12 Юли, 2023 14:28 4 186 14

Откриха извънземна технология, попаднала на Земята чрез метеорит (ВИДЕО+СНИМКА)

  • извънземна технология-
  • извънземни-
  • технологии-
  • космос-
  • метеорит

Метални сфери са открити в метеорит, паднал край Папуа Нова Гвинея през 2014 г.

Откриха извънземна технология, попаднала на Земята чрез метеорит (ВИДЕО+СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Професор Ави Льоб от Харвардския университет е открил фрагменти от извънземна технология, произхождаща от метеорит, паднал във водите край Папуа Нова Гвинея през 2014 г. Льоб разказа подробно за откритията в интервю за Си Би Ес.

"Намерихме десет сфери. Това са почти съвършени сфери или метални топчета", каза той.

"Когато ги погледнете през микроскоп, те изглеждат много ясно различими от фона", добави Льоб. "Имат цветове на злато, синьо, кафяво, а някои приличат на миниатюра на Земята".

Той вярва, че тези метални гранули може да са част от извънземна технология, използвана за изследване на Вселената, също като апаратите "Вояджър" на НАСА. След като извлича материалите, Льоб и неговият изследователски екип ги транспортират до Харвардския университет за по-нататъшно изследване. По-късно Космическото командване на САЩ потвърждава с 99,999% сигурност, че фрагментите произхождат от друга слънчева система, предава БГНЕС.

Правителството предостави на Льоб определен радиус от приблизително 10 км, в който обектът може да е кацнал.

"Това е мястото, където е паднало огненото кълбо, и правителството го е открило с помощта на Министерството на отбраната", казва Льоб за района, където е открита предполагаемата извънземна технология. "Това е много голям район с размерите на Бостън, така че искахме да го фиксираме. Изчислихме разстоянието въз основа на забавянето във времето между пристигането на взривната вълна, звукът от експлозията и светлината."

Използвайки тези изчисления, Льоб и екипът му успешно очертават пътя на метеорита, който съвпада с посочения от правителството на САЩ обхват от 6,2 мили.

За да продължат изследването, Льоб и екипът му се качват на лодка, наречена "Сребърна звезда", и правят няколко преминавания по проектирания път, докато изследователите претърсват океанското дъно с помощта на шейна, оборудвана с магнити, за да търсят фрагменти.

След като е извършен анализ на състава на потенциалната извънземна технология, е установено, че сферичките се състоят от 84% желязо, 8% силиций, 4% магнезий и 2% титан, както и от следи от други елементи. Екипът успява да открие общо 50 такива сферички с размери под милиметър.

Според Льоб тези сферички притежават якост на материала, надвишаваща тази на всички наблюдавани и документирани преди това от НАСА космически скали.

"Изчислихме скоростта му извън Слънчевата система. Тя беше 60 км в секунда, което е по-бързо от 95% от всички звезди в близост до Слънцето", каза той. Тези забележителни характеристики водят до интригуващата възможност, че тя може да е произлязла от извънземна технология.

Като се има предвид, че зоната на удара на метеорита е с приблизително същия размер като тази на Бостън, Льоб се надява да посети отново района за по-нататъшни изследвания с перспективата да открие някакъв вид извънземна технология.

"Надяваме се да намерим голямо парче от този обект, което е оцеляло при удара, защото тогава ще можем да кажем дали това е скала или технологична джаджа."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    Ако знаят времето и мястото на падането могат да изчислят пътя му и от коя звездна система идва.

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Боклук

    4 0 Отговор
    Брей.Ти да видиш!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 въпросче

    11 0 Отговор
    Какво става със "Зона-51" в САЩ? Защо нищо не се споменава за нея вече толкова години,а ни занимавате с извънземни топчета? Извънземните са си играли на топчета и са ни ги изпратили. Да научим и ние тая игра.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алибегов

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    нещо пуши на Витошка 18,май пожар става

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Естествен Интелект

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алибегов":

    Човека от писане е забравил да обърне кюфтаците... Дружески шарж!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Алибегов":

    Ресторанта миии, копейките миии, хееелп
  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 2 Отговор
    "Космическото командване на САЩ потвърждава с 99,999% сигурност, че фрагментите произхождат от друга слънчева система, предава БГНЕС."
    Слънцето е само едно в цялата вселена. Затова има само една слънчева система. Другите звезди си имат други имена и други звездни системи.
  • 13 Кдкек

    4 0 Отговор
    Топчета от некой извънземен лагер са намерили
  • 14 Мюнхаузен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да,ама не знаят,кашаварино!Или чорбар ти звучи по елегантно?