Необходими продукти:
250 г паста орзо (количеството е за несварена паста) 150 г сирене фета 1 голяма краставица 600 г чери домати 1/2 чаша нарязани маслини каламата няколко стръка зелен лук или 1 малка глава червен 3 супени лъжици нарязан пресен босилек няколко стръка наситнен пресен магданоз За дресинга: 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин 3 супени лъжици пресен лимонов сок 1 скилидка чесън, стрита сол и черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
Смесете съставките за лимоновия винегрет, охладете в хладилника. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След това я отцедете, изплакнете и сложете в купа, за да се охлади добре. Зеленчуците се нарязват като за салата, не твърде едро и се добавят към пастата. Съставките за дресинга може да комбинирате в купичка и да разбъркате добре.
Добавете за финал сиренето, овкусете с дресинга и сервирайте, пише flagman.bg.