Необходими продукти:
- 250 г паста орзо (количеството е за несварена паста)
- 150 г сирене фета
- 1 голяма краставица
- 600 г чери домати
- 1/2 чаша нарязани маслини каламата
- няколко стръка зелен лук или 1 малка глава червен
- 3 супени лъжици нарязан пресен босилек
- няколко стръка наситнен пресен магданоз
- За дресинга:
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 3 супени лъжици пресен лимонов сок
- 1 скилидка чесън, стрита
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете съставките за лимоновия винегрет, охладете в хладилника. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След това я отцедете, изплакнете и сложете в купа, за да се охлади добре. Зеленчуците се нарязват като за салата, не твърде едро и се добавят към пастата. Съставките за дресинга може да комбинирате в купичка и да разбъркате добре.
Добавете за финал сиренето, овкусете с дресинга и сервирайте, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Българин
10:15 29.07.2023
2 Един БЪЛГАРИН
Коментиран от #3, #5
10:16 29.07.2023
3 Макарони
До коментар #2 от "Един БЪЛГАРИН":
е италианска дума !10:21 29.07.2023
4 Пръц
10:29 29.07.2023
5 хмм
До коментар #2 от "Един БЪЛГАРИН":
Макароните са само един вид паста. Паста продуктите са най-разнообразни по форма. Орсото е подобно на продълговато оризово зърно.10:55 29.07.2023
6 Журналката
11:07 29.07.2023
7 Лошия
Коментиран от #8
11:15 29.07.2023
8 Тази салата
До коментар #7 от "Лошия":
изобщо не се прави така! В Гърция има норматив за рязането на зеленчуци и по какъв начин. Плюс подредба! Бъркани салати те не ядат. Още повече миш-маш. 😆Коментиран от #10
11:23 29.07.2023
9 Пилотът Гошу
12:00 29.07.2023
10 Пилотът Гошу
До коментар #8 от "Тази салата":
Ти откъде очакваш Венелина да знае, че даже снимката ѝ е грешна, има и пиле в нея ... Κριθαράκι е на гръцки, не е орзо, аз в салата не съм го ял, кокинисто става, но само тъкмо сготвено, не е моето ястие, синът ми умира за него примерно. Студено е гадно според мен. Тоя бъркоч е омешен, иначе за салатите си прав.12:07 29.07.2023