Отидете към основна версия

2 903 5

Рецепта на деня: Пилешки воденички с ориз

  • воденички-
  • ориз-
  • какво да сготвя

Бързо и вкусно за обяд от гозбите на баба

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пилешки воденички - 500 г ориз - 100 г лук 1 голяма глава морков 1 бр. зеленчуков бульон 375 мл черен пипер олио - 25 мл

Начин на приготвяне:

Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят. Почистваме си лука и го нарязваме на ситно. Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото. Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен. След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.

Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука. Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него. Разбъркваме добре и поставяме воденичките с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини