Необходими продукти:
- пилешки воденички - 500 г
- ориз - 100 г
- лук 1 голяма глава
- морков 1 бр.
- зеленчуков бульон 375 мл
- черен пипер
- олио - 25 мл
Начин на приготвяне:
Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят. Почистваме си лука и го нарязваме на ситно. Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото. Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен. След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.
Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука. Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него. Разбъркваме добре и поставяме воденичките с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Браво за рецептата!
10:11 06.08.2023
2 Ти си
Не разбвах кое му е бързото на тая рецепта и кое вкусното ......
11:00 06.08.2023
3 Име
11:39 06.08.2023
4 По картинка
Коментиран от #5
12:25 06.08.2023
5 Да-бе-да
До коментар #4 от "По картинка":
И мен това ме озадачи, което значи, че ако я сготвиш по рецептата, въобще няма да има този вид от снимката. Лъжлива работа, ама нали има рецепта и днес.13:02 06.08.2023