Необходими продукти:
нахут - 100 г (или 225 г от консерва) кедрови ядки - 50 г сусамов тахан - 1 с.л. лимонов сок - 1 - 2 с.л. чесън - 1 скилидка зехтин - 3 - 4 с.л. кимион - 1/2 ч.л. черен пипер - на вкус сол - на вкус червен пипер - за поръсванеНачин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за една нощ. След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко. Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.
Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте. Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с крекери или препечени филийки, пише Gotvach.bg.