Необходими продукти:
- нахут - 100 г (или 225 г от консерва)
- кедрови ядки - 50 г
- сусамов тахан - 1 с.л.
- лимонов сок - 1 - 2 с.л.
- чесън - 1 скилидка
- зехтин - 3 - 4 с.л.
- кимион - 1/2 ч.л.
- черен пипер - на вкус
- сол - на вкус
- червен пипер - за поръсване
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за една нощ. След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко. Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.
Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте. Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с крекери или препечени филийки, пише Gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 За мигранти
10:39 08.08.2023