Отидете към основна версия

1 436 11

Астрофизикът от Queen помогна на NASA да вземе проба от астероида Бену

  • брайън мей-
  • queen-
  • наса-
  • астероид-
  • бену-
  • помощ

76-годишният китарист сподели, че е горд да е член на OSIRIS-REx

Снимка: Shutterstock

Китаристът на Queen Брайън Мей помогна на NASA при вземането на проба от астероид от Космоса. Това е първата успешно взета проба някога.

Най-големият музикант сред астрофизиците разкри космическия си ангажимент по телевизията на NASA в неделя. Мей е част от екипа, работил по взимането на проба от астероида Бену и навигирането ѝ до Земята.

76-годишният китарист сподели, че е горд да е член на OSIRIS-REx, чийто козмически кораб прелетя край Земята в неделя. Пътешествието добави към наследството на кораба, тръгнал за Космоса преди седем години, за да събере проби от Бену, съобщи CNN, предава "Фокус".


Музикантът отпразнува новината и на своя уебсайт. "Днес е денят – дългоочакваният ден – когато пробата от парче материал от Бену – астероидът, заплашващ да удари Земята в бъдеще, стигна обратно до планетата ни“, написа рок звездата.

"Проучването на материал от повърхността на Бену може да ни разкрие неразказана тайна за произхода на Вселената, произхода на нашата планета и произхода на самия живот.“

Капсулата, съдържаща парчета от астероида Бену, бе спусната с парашут на тренировъчен полигон в западната пустиня на Юта след навлизането си в земната атмосфера, съобщи USA Today. Пробата ще бъде изпратена до космическия център Джонсън в Хюстън и проучена.

По-рано този месец легендарният китарист сподели мислите си за влиянието на изкуствения интелект в музиката.

Мей каза пред сп. Guitar Player, че е загрижен, че хората рано или късно ще спрат да различават музиката, създадена от хора, от музиката, създадена от ИИ.

Според него 2023 г. може да бъде "последната година, в която хората истински доминират музикалната сцена“.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини