Отидете към основна версия

1 122 0

Рецепта на деня: Вафлички с орехов пълнеж

  • вафлички-
  • орехи-
  • пълнеж-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Сладки домашни десертчета

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

яйца - 3 бр. (само жълтъците) захар - 300 г краве масло - 125 г орехи - 400 г счукани вафлени кори

Начин на приготвяне:

В тенджерка се поставят жълтъците и половината количество захар. Температурата на котлона не трябва да е много силна и необходимо постоянно разбъркване, докато се разтопи захарта. Прибавя се и маслото. Сместа трябва само да се загрее и в никакъв случай да не завира, защото жълтъците ще се пресекат. В друг съд се слага останалата захар и се стопява на карамел.

Още топлият карамел се изсипва върху топлата маслено-жълтъчена смес. Започва бурно кипене и е възможно да се изгорим, за това е необходимо да се работи с повишено внимание.

Накрая се добавят счуканите орехи и всички съставки се объркват много добре. Изчаква се пълнежът на вафлите да се охлади леко и се разпределя върху вафлената кора. Разстила се с помощта на шпатула или нож.

Отгоре се поставя втората кора, притиска се и се потупва леко с ръка, за да се разпредели плънката равномерно. След като изстине пълнежът, вафлените кори се нарязват с остър нож на малки домашни вафлички, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини