Отидете към основна версия

3 996 3

100 човека загинаха на фатална сватба. Младоженците разказват... (ВИДЕО)

  • младоженци-
  • сватба-
  • пожар-
  • загинали-
  • инцидент-
  • фатален инцидент

Гостите на сватбата са били близо 900, от които 100 загиват, а 150 са ранени

Булка и младоженец от Ирак, чиято сватба завърши с трагедия, след като 100 гости загинаха при пожар тази седмица, казаха пред Sky News, че са шокирани от случилото се и не могат повече да останат в разкъсаната от мъка общност. На сватбения им ден загинаха 15 роднини на младоженеца, а булката загуби десет близки.

27-годишният Реван и 18-годишната му булка Ханийн казват, че се чувстват "мъртви", въпреки че са оцелели в пожара.

При трагедията булката загуби и майка си, и брат си. Баща ѝ е в критично състояние, той е един от близо 150-те ранени. Двамата младоженци споделят, че не могат повече да останат в родния си град.


Младоженецът разказва, че е помогнал на жена си, която не можела да ходи заради обемната булчинска рокля. "Хванах жена си и започнах да я влача. Продължих да я влача и се опитах да я измъкна през вратата на кухнята. Краката ѝ са ранени."

Реван заяви, че в помещението има само един пожарогасител, но той не работил. Младоженецът каза, че са пуснати шест фойерверки и че баща му се притеснявал, че искрите може да прескочат върху роклята на булката и тя да се запали.

"Нашите роднини, нашите приятели, нашите близки всички умряха... Преди два дни погребахме чичо Ханин и двете му дъщери. Вчера погребах другия ѝ чичо. Днес погребах дъщеря му. Баща ѝ е в критично състояние. Не знаем състоянието му", каза Реван.

"Леля ми е мъртва. Сестра ми е изгорена. Съпругът ѝ има изгаряния по цялото тяло. Чичо ми загуби седем роднини. Толкова много хора. И всеки ден чуваме все повече и повече от това. В брачната ни нощ... Какво стана? Какво направих? Защо се случи това?", разказва през сълзи младоженецът, цитиран от агенция "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини