Отидете към основна версия

5 015 11

Наркотайните на океана: Вижте самолета с дрога на Пабло Ескобар (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • пабло ескобар-
  • наркобос-
  • наркотици-
  • самолет-
  • океан

Останките от самолет, който се разби, докато превозваше наркотици за известния колумбийски наркобарон, са на дъното на океана край Бахамските острови вече 43 години

Снимка: Уикипедия

Останките от самолет, който се разби, докато превозваше наркотици за известния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, са на дъното на океана край Бахамските острови вече 43 години.

Машината Curtiss C-46 Commando излита от пистата на 15 ноември 1980 г. и се разбива във водите на Атлантическия океан. Фотографът Кен Кийфър направи серия от снимки на останките. Кийфър се занимава с подводна фотография и е известен с уникалните си изображения.

Той и съоснователят на картела Карлос Ледер установяват нова точка на прикачване в Бахамите на остров Норманс Кей, разположен на около 350 км югоизточно от брега на Флорида.

Според друга версия Ескобар и американецът Робърт Веско закупуват по-голямата част от острова, включително самолетната писта с дължина 1 километър, пристанище, хотел, лодки и къщи. Те построяват склад с охлаждане, където да се съхранява кокаинът. В периода 1978 – 1982 г. това е основният маршрут на дрогата за Меделинския картел, пише "Фокус"

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини