Отидете към основна версия

2 990 14

Жената чудо Гал Гадот, служила в израелската армия, говори за войната

  • гал гадот-
  • мис израел-
  • война-
  • армия

Малко след избухването на войната, тя направи публично съобщение в социалните мрежи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Холивудската знаменитост Гал Гадот, която е известна с ролята си на Жената чудо, показа подкрепата си за Израел след атаката на Хамас. В съобщение, публикувано в социалните мрежи, израелско-американската актриса написа, че се моли за всички страдащи. Малко след избухването на войната в събота, тя направи публично съобщение в социалните мрежи.

"Подкрепям Израел и вие също. Светът не може да гледа отдалеч, докато се случват тези ужасяващи терористични актове!", беше нейното послание.

В друга публикация тя помоли своите виртуални приятели да даряват.

"Всеки, който може и иска, може да дари за тези хора, чийто живот се промени завинаги от вчера. Те са загубили толкова много и имат нужда от помощ", написа Гал Гадот в неделя.

"Фокус" припомня, че военната служба в Израел е задължителна за всички с малки изключения, а самата актриса, която е печелила и титлата "Мис Израел", е била в армията и твърди, че това само ѝ е помогнало в изграждането ѝ като личност и професионалист.

В деня след атаката на Хамас срещу Израел много международни знаменитости изразиха подкрепата си за израелските цивилни, както и гнева си към тази Черна събота.

"Ужасен съм от тези образи на ужас и сляпа омраза", написа френският певец Патрик Брюел в Instagram. "Подкрепа за израелските цивилни, изправени пред терористично насилие".

"И да цитирам Албер Камю: "Тероризмът не е съпротива, това е варварство". Думи, перифразирани от актьора Гад Елмалех в Instagram: "Тъга и ужас. Това е тероризъм и варварство!". "Никога не спира, това е ад", оплака се Ели Семун.

Джейми Лий Къртис публикува израелско знаме в профила си в Instagram. Тя изпрати и изявление от "Лигата против клеветата", организация, която се бори срещу антисемитизма и защитава "безспорното право" на Израел "да се защитава". Актрисата от "Хелоуин" публикува и видео, за което се твърди, че показва изображения на отвличането на млада израелска жена, пише Digi24.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини