Отидете към основна версия

1 304 11

Тази година Хелоуин ще струва 12 милиарда на американците

  • декорация-
  • хелоуин-
  • разходи-
  • празник-
  • костюми

Индустрията със стоки за Хелоуин се разраства с всяка изминала година

Снимка: Shutterstock

Американците се готвят да похарчат над 12 млрд. долара за тазгодишния Хелоуин, съобщиха от Националната фондация за търговия на дребно, съобщава trafficnews.bg.

От фондацията заявиха, че очакват приходи от 12,2 млрд. долара, което ще надхвърли значително рекорда от миналата година, който беше 10,6 млрд. долара. Въпреки икономическата несигурност американците са готови да харчат много за празника, който е един от най-популярните в страната.

Изследването показва още, че американците харчат средно по 108 долара за празника, като в това число влизат разходи за костюми, закупуване на традиционната за празника тиква, лакомства, домашен декор и парти консумативи.

По време на Хелоуин децата се обличат в различни костюми и чукат по вратите на хората. Очаква се те да получат лакомства, но ако това не стане децата правят пакости пред вратите включително и като хвърляне на яйца или домати.

Доста често и възрастни се обличат с костюми и също обикалят по къщите, но любимата част от порасналите са костюмените партита в десетки барове и клубове.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.

Свързани новини