Отидете към основна версия

3 674 16

Кестените лекуват душата и тялото

  • кестени-
  • лечебни свойства-
  • страхове-
  • тревоги

Зрелите кафяви кестени имат много приложения, ето някои от тях

Снимка: Shutterstock

Кестените лекуват не само тялото, но и душата. Кестените помагат в борбата със страховете и тревогите. Ако сънувате нещо неприятно през нощта, вземете кестен в леглото, търкаляйте ги между дланите си и ги поставете под възглавницата. Повярвайте, най-накрая ще се наспите. Това работи.

Зрелите кафяви кестени имат много приложения. И не без причина нашите баби са носели шепи от тези плодове в джобовете си. Никой не е знаел истинската причина. Смятало се, че това е част от някакъв магьоснически ритуал. Но истината е била съвсем друга.

При възрастните хора фината моторика отслабва с възрастта, ставите отслабват и понякога се възпаляват. А бабите и дядовците, изцеждайки кестени, могат да тренират ръцете си, за да се избегнат тези болести. Този метод е много прост и ви позволява да поддържате ръцете си във форма. Освен това приятната повърхност и кръглата форма действат успокояващо на хората. Сложете няколко плода в джоба си преди важна среща и се убедете сами.

Друга употреба е за лечение на възпалени крака. Съберете малко кестени и ги сложете в платнена торба. Изсушете ги малко и зашийте дупката в чантата. Поставете ги на пода и ги изправете. Ходи с главата надолу. Този масаж е много полезен за кръвообращението в крайниците. Ако боли ходенето бос по кестени, тогава вземете няколко от тях и ги загрейте във фурната, след което ги сложете на болното място. И неприятните усещания ще изчезнат.

Ако обелите твърдата кора на кестена и стриете вътрешността на прах, можете да го използвате за почистване на зъбите. Добавете лъжица от този прах към ваната си и това ще подобри кръвообращението и ще обнови кожата ви. Този кестенов продукт е подходящ и за пране на дрехи, пени се добре, действа като сапун и има приятна миризма.

Прахът от кестен се използва за измиване на косата. Придава им сила и блясък. Смесете малко количество прах с вода и направете маска за лице, кожата ще стане мека и наситена с витамини. Ако го добавите към душ гел, той ще има почистващи и почистващи свойства, пише Actualno.com.

Можете също и да ги ядете. Кестените се хапват под различни форми, всеки знае американския деликатес - печени кестени. Някои хора ги използват като заместител на кафето. Растенията се третират срещу вредители с вода и прах от кестени. Кестенът се използва за масаж, особено полезен е при артрит. Този уникален плод се отървава и от молци, за да направите това, трябва да го поставите в килера.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини