Отидете към основна версия

6 943 20

Приключи модата на огромните джуки

  • джуки-
  • устни-
  • корекции-
  • хиалуронова киселина-
  • козметолог

"Сега се търси естественост.", твърди козметологът Татяна Грунина

Снимкa: Shutterstock

Експертът Татяна Грунина, козметолог и дерматолог в салон за красота, разказа за процедурата за увеличаване на обема на устните, както и за медицинските противопоказания и правилата след посещение при лекар.

Според нея уголемяването на устните не е само почит към модата. Благодарение на процедурата жените могат да се отърват от асиметрията, да коригират контура, дисбаланса в обема на горната или долната устна, белезите, които може да са останали след операцията, и да се сбогуват с комплексите, пише vesti.bg

"Всъщност търсенето на контуриране на устните не е намаляло, променили са се само модата и отношението към процедурата. Ако преди момичетата идваха и искаха големи устни или дори формата на "плоска дъга", сега се търси естественост. Например, да запазите формата на устните си, но да ги направите по-изразителни.

Модата за уголемяване на устните се завърна през 90-те години на миналия век. Тогава на екраните заблестяха чуждестранни знаменитости, които издигнаха модата за плътни устни до невиждано ниво. А в Русия около 2010 г. станаха популярни "патешките" устни, когато момичетата ги придърпваха в тръба и си правеха селфита. Модата за тях обаче бързо изчезна.

Но козметичката е сигурна, че при процедурата с корекция на устните основното е да не се навреди на клиента, включително и от естетическа гледна точка.

"Ако момичето дойде с плътни устни, с добър контур и форма, мога да откажа процедурата, защото въвеждането дори на малко количество от лекарството може да доведе до хиперкорекция. Това означава, че тя ще изглежда неестествено.", обяснява Грунина.

Съществуват и медицински противопоказания за контуриране - бременност и кърмене, херпес, диабет, нарушения в кръвосъсирването, инфекциозни възпалителни процеси в местата на инжектиране, алергии (към анестетици, хиалуронова киселина) и индивидуална непоносимост към някои вещества.

Татяна Грунина обясни, че козметолозите увеличават устните с пълнители - гелообразни вещества, които се инжектират в дълбоките слоеве на кожата с помощта на микроинжекции. Например те са хиалуронова киселина и колаген. След известно време те се резорбират и не оставят следи по устните. В същото време по-бързо пълнителят ще изчезне, ако момичето често ходи на баня, сауна, активно се занимава със спорт и силови упражнения или поради колебания в налягането по време на полети, пише Тулската информационна служба.

Козметоложката изброи специални правила за поведение след контурна пластична операция.

Грунина каза: "В момента, в който се появят тези белези, е необходимо да се вземат мерки, за да се постигне ефектът на красотата. Не е необходимо да правите самомасаж, нещо да се размачквате, третирайте устните с хлорхексидин през първия ден след процедурата, забранено е използването на декоративна козметика в продължение на 3-4 дни. След това време можете да използвате балсами, хидратиращ крем, защото устните след контурна пластика за първи път ще бъдат сухи."

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини