Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 08:09 6 859 20

Приключи модата на огромните джуки

  • джуки-
  • устни-
  • корекции-
  • хиалуронова киселина-
  • козметолог

"Сега се търси естественост.", твърди козметологът Татяна Грунина

Приключи модата на огромните джуки - 1
Снимкa: Shutterstock

Експертът Татяна Грунина, козметолог и дерматолог в салон за красота, разказа за процедурата за увеличаване на обема на устните, както и за медицинските противопоказания и правилата след посещение при лекар.

Според нея уголемяването на устните не е само почит към модата. Благодарение на процедурата жените могат да се отърват от асиметрията, да коригират контура, дисбаланса в обема на горната или долната устна, белезите, които може да са останали след операцията, и да се сбогуват с комплексите, пише vesti.bg

"Всъщност търсенето на контуриране на устните не е намаляло, променили са се само модата и отношението към процедурата. Ако преди момичетата идваха и искаха големи устни или дори формата на "плоска дъга", сега се търси естественост. Например, да запазите формата на устните си, но да ги направите по-изразителни.

Модата за уголемяване на устните се завърна през 90-те години на миналия век. Тогава на екраните заблестяха чуждестранни знаменитости, които издигнаха модата за плътни устни до невиждано ниво. А в Русия около 2010 г. станаха популярни "патешките" устни, когато момичетата ги придърпваха в тръба и си правеха селфита. Модата за тях обаче бързо изчезна.

Но козметичката е сигурна, че при процедурата с корекция на устните основното е да не се навреди на клиента, включително и от естетическа гледна точка.

"Ако момичето дойде с плътни устни, с добър контур и форма, мога да откажа процедурата, защото въвеждането дори на малко количество от лекарството може да доведе до хиперкорекция. Това означава, че тя ще изглежда неестествено.", обяснява Грунина.

Съществуват и медицински противопоказания за контуриране - бременност и кърмене, херпес, диабет, нарушения в кръвосъсирването, инфекциозни възпалителни процеси в местата на инжектиране, алергии (към анестетици, хиалуронова киселина) и индивидуална непоносимост към някои вещества.

Татяна Грунина обясни, че козметолозите увеличават устните с пълнители - гелообразни вещества, които се инжектират в дълбоките слоеве на кожата с помощта на микроинжекции. Например те са хиалуронова киселина и колаген. След известно време те се резорбират и не оставят следи по устните. В същото време по-бързо пълнителят ще изчезне, ако момичето често ходи на баня, сауна, активно се занимава със спорт и силови упражнения или поради колебания в налягането по време на полети, пише Тулската информационна служба.

Козметоложката изброи специални правила за поведение след контурна пластична операция.

Грунина каза: "В момента, в който се появят тези белези, е необходимо да се вземат мерки, за да се постигне ефектът на красотата. Не е необходимо да правите самомасаж, нещо да се размачквате, третирайте устните с хлорхексидин през първия ден след процедурата, забранено е използването на декоративна козметика в продължение на 3-4 дни. След това време можете да използвате балсами, хидратиращ крем, защото устните след контурна пластика за първи път ще бъдат сухи."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уаууу, не

    28 1 Отговор
    мога да повярвам... Какво ще правят сега тия дето са си направили такива устни и вече са извън модната тенденция? Ще има вълна от самоубийства .
  • 2 Ковидмодата се завръща

    21 0 Отговор
    Да носят маски.
  • 3 ХАХАХА

    35 0 Отговор
    Хайде холан,тази мода дойде от джуките на Анджелина Джоли ,ама тогавашните и рекламни агенти ги обявиха за секси, защото не вървеше да кажат ,че приличат на патешка човка . А кифлите по света щом чуят "секси" и пера отзад ще си присадят.
  • 4 Ама

    17 0 Отговор
    това мода ли било ?
  • 5 Д. Иванков

    12 0 Отговор
    Мале, сега ще трябва да се бръкна яко - и Десислава, и близначките са с такива джуки, нали са "манекенки". Иначе аз никога не съм ги харесвал, с изключение за свирка. Тая година май няма да се ходи на Малдивите, освен ако трите не си "изработят" парите.
  • 6 цербер

    10 0 Отговор
    Експертката Татяна Грунина- козметоложка и дерматоложка в салон за красота,
  • 7 Сега

    15 0 Отговор
    "модерните" почнаха да си уголемяват задниците !
  • 8 Марда

    13 0 Отговор
    Язък! Тамън свикнах с дамските мутри ала маймунски пръц и сега нова мода.
  • 9 О, сега, като си ги спукат, ще има

    16 0 Отговор
    Въздишки, сълзи, проливани по цял ден, 😁 защото ще приличат на кокоши трътки😁
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пловдив

    26 0 Отговор
    Сега да видим нашенските комплексирани селянки-чалгаджийки,как ще си махат хемороидите,от муцуните?
  • 12 оценка

    11 1 Отговор
    Тези устни на снимката ми харесват и не са "огромни джуки". Джуки имат повечето фолк-певици,направени по един модел от пластикохирург.
  • 13 ннннннннн

    5 0 Отговор
    И защо ще си уголемяваш задника,след като ти е достатъчно голям и имаш широк таз?
  • 14 кабел

    8 0 Отговор
    Вчера видях реклама за правене на мъжки маникюр. След дамските прически,мъжете вече ще си правят и маникюра.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 ха, ха

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "кабел":

    Някои (мъже) отдавна си правят маникюр,че се и къдрят косите,тези които ги имат.А и доста от медиино известните и еднакви пострижки си правят и те като от калъп като кифлите,обаче са тутманици.
  • 16 Фарс

    8 0 Отговор
    А кифлите с джуките , дали някога ще разберат изобщо, че модата им е приключила и ще продължават да се помпят и да гледат важно и гордо...

    Коментиран от #17

  • 17 ха, ха

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Фарс":

    Има и доста тутманици които си помпат професионални джуки.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ван

    4 0 Отговор
    Крайно време беше.
    По едно време устните им почнаха да мязат на патешки човки
  • 20 Милена

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кабел":

    Оххх страшно ми пречят. И при писане на телефона, и при по интимни задачки. Не ги съветвам да имат.