Отидете към основна версия

1 456 4

Кои храни могат да бъдат смъртоносно опасни за децата?

  • деца-
  • храни-
  • смъртоносни-
  • бактерии-
  • живак

В този списък е включена риба с високо съдържание на живак

Снимка: Shutterstock

Диетологът Анастасия Кондаурова разказа кои храни могат да доведат детето до смърт. В този списък е включена риба с високо съдържание на живак.

В разговор с журналисти медикът отбеляза, че има продукти, които са опасни за здравето на растящите бебета. Според диетолога хамбургерите, пържените картофи, чипсовете, газираните напитки, сладкишите и нискокачествените десерти могат да навредят на детето. Смъртоносна опасност обаче представляват ястията, в които могат да се крият бактерии и живак. За това пише интернет изданието "Подмосковие Сегодня".

"Например продукти с високо съдържание на живак (някои видове риба), бензен, бактерии като салмонела. Това означава, че ако храните детето си с яйца и месо, без да измиете черупката или след недостатъчна термична обработка, то рискува да хване опасно заболяване, да се сблъска с отравяне или обостряне на хронични заболявания, а може и да умре", казва лекарят.

Кондаурова напомни, че храненето е изключително важно за формирането и развитието на детския организъм, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини