Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 13:45 1 446 4

Кои храни могат да бъдат смъртоносно опасни за децата?

  • деца-
  • храни-
  • смъртоносни-
  • бактерии-
  • живак

В този списък е включена риба с високо съдържание на живак

Кои храни могат да бъдат смъртоносно опасни за децата? - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът Анастасия Кондаурова разказа кои храни могат да доведат детето до смърт. В този списък е включена риба с високо съдържание на живак.

В разговор с журналисти медикът отбеляза, че има продукти, които са опасни за здравето на растящите бебета. Според диетолога хамбургерите, пържените картофи, чипсовете, газираните напитки, сладкишите и нискокачествените десерти могат да навредят на детето. Смъртоносна опасност обаче представляват ястията, в които могат да се крият бактерии и живак. За това пише интернет изданието "Подмосковие Сегодня".

"Например продукти с високо съдържание на живак (някои видове риба), бензен, бактерии като салмонела. Това означава, че ако храните детето си с яйца и месо, без да измиете черупката или след недостатъчна термична обработка, то рискува да хване опасно заболяване, да се сблъска с отравяне или обостряне на хронични заболявания, а може и да умре", казва лекарят.

Кондаурова напомни, че храненето е изключително важно за формирането и развитието на детския организъм, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отговор

    3 3 Отговор
    Млякото.

    Коментиран от #2

  • 2 Лекар

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отговор":

    Че прясното мляко е тъпкано с гной и антибиотици, това е ясно. Месата също и с хормони. Гледаме изменения в развитието на децата.

    Най-страшни са тестените: от тях масово са болнави и с акне. "Само когато пшеничният глутен е подложен на правилна ферментация с натурален квас, тогава е здравословен за консумация от хората. Когато това не се случва, той е един от най-силните хранителни алергени.
    Бързо приготвеният хляб с мая е един от най-разрушителните продукти в съвременната диета. Зле подготвената пшеница е главен фактор затлъстяване, диабет, кандидоза, алергии, които подготвят условията за развитие на ракови заболявания."
    Страшна е и захарта в газираните напитки и десертите. Инсулина инхибира всички други хормони и пречи на развитието.
    Вземайте оризовки, хляб без глутен (просеник, царевичен, от елда и др.) или истински, плътен хляб с квас (не тоя дунапрен по магазините). Фурми, мед, плодове, петмез, кленов сироп - десерти без захар и подсладители.
    Учете децата да се хранят правилно. Да спортуват и танцуват.
    Чистата вода е ключово нещо - само чистата вода е ненаситен разтвор и никакви течности не могат да я заменят. Добрата хидратация е ключова за тонуса и здравето.
  • 3 Да се забранят за

    0 0 Отговор
    производство и продажба тези храни.Миниралните води също са вредни,получавате камъни в жлъчката и бъбреците.Ориза и чесъна съдтржат арсен,който също е отровен.
  • 4 Някой

    0 0 Отговор
    Направо нищо да не ядат, защото и зеленчуците са с пестициди. Да ги научим да фотосинтезират. О, забравих, че от слънцето пък се хващат кожни болести..
    Стига сте паникьосвали хората, че има и такива, които се хващат.