Отидете към основна версия

2 734 5

Лесен трик за премахване на пестицидите от плодовете и зеленчуците

  • пестициди-
  • плодове-
  • зеленчуци-
  • лесен трик-
  • почистване

Как да направите храната по-безопасна и здравословна

Снимка: Shutterstock

Плодовете и зеленчуците трудно могат да са напълно чисти от пестициди. Съвременното земеделие позволява употребата им за целите на добив на обилна и качествена продукция. Пестицидите обаче са вредни за здравето и консумацията им заедно с плодовете и зеленчуците може да доведе до здравословни проблеми.

Свикнали сме задължително да измиваме плодовете и зеленчуците под течаща вода, преди да ги консумираме, но достатъчно ли е това?

Чистата вода не е достатъчна за премахването на пестицидите от кората на плодовете и зеленчуците. Затова можете да се възползвате от един много добър начин да подсигурите по-трудното им достигане до организма или поне намаляването на количеството им, а това е от значение за влиянието им върху здравето.

Ето един хитър трик за премахване на значително количество пестициди от плодовете и зеленчуците.

Какво трябва да направите?

Смесете 1-2 супени лъжици сода за хляб с 1-2 супени лъжици ябълков оцет и около половин литър вода. Направете тази смес в тенджера или легенче, в които да измиете плодовете и зеленчуците. Накиснете ги в тази смес за 20-30 минути.

Ако количеството плодове и зеленчуци е по-голямо, увеличете съотношението на содата и оцета за по-добър и качествен ефект.

След като сте накиснали плодовете и зеленчуците, изплакнете ги под течаща вода колкото се може по-обилно.

Содата и оцетът спомагат за отстраняване на голямо количество пестициди, което прави плодовете и зеленчуците ви по-здравословни и безопасни за вас и любимите ви хора, пише az-jenata.bg.Освен това не променят вкуса на храната.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.

Свързани новини