Last news in Fakti

4 Декември, 2023 13:19 2 684 5

Лесен трик за премахване на пестицидите от плодовете и зеленчуците

  • пестициди-
  • плодове-
  • зеленчуци-
  • лесен трик-
  • почистване

Как да направите храната по-безопасна и здравословна

Лесен трик за премахване на пестицидите от плодовете и зеленчуците - 1
Снимка: Shutterstock

Плодовете и зеленчуците трудно могат да са напълно чисти от пестициди. Съвременното земеделие позволява употребата им за целите на добив на обилна и качествена продукция. Пестицидите обаче са вредни за здравето и консумацията им заедно с плодовете и зеленчуците може да доведе до здравословни проблеми.

Свикнали сме задължително да измиваме плодовете и зеленчуците под течаща вода, преди да ги консумираме, но достатъчно ли е това?

Чистата вода не е достатъчна за премахването на пестицидите от кората на плодовете и зеленчуците. Затова можете да се възползвате от един много добър начин да подсигурите по-трудното им достигане до организма или поне намаляването на количеството им, а това е от значение за влиянието им върху здравето.

Ето един хитър трик за премахване на значително количество пестициди от плодовете и зеленчуците.

Какво трябва да направите?

Смесете 1-2 супени лъжици сода за хляб с 1-2 супени лъжици ябълков оцет и около половин литър вода. Направете тази смес в тенджера или легенче, в които да измиете плодовете и зеленчуците. Накиснете ги в тази смес за 20-30 минути.

Ако количеството плодове и зеленчуци е по-голямо, увеличете съотношението на содата и оцета за по-добър и качествен ефект.

След като сте накиснали плодовете и зеленчуците, изплакнете ги под течаща вода колкото се може по-обилно.

Содата и оцетът спомагат за отстраняване на голямо количество пестициди, което прави плодовете и зеленчуците ви по-здравословни и безопасни за вас и любимите ви хора, пише az-jenata.bg.Освен това не променят вкуса на храната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо

    1 6 Отговор
    Язе маам сабахлем сода и смучем оцетняко по икендия вечерас жулим кило ракиджос и сам джелезо...
  • 2 мдааа

    8 1 Отговор
    Ксто за начало спрете консумацията на турски, украински и северномакедонски продукти и рязко, ще свалите консумацията на пестициди и пр. отрови с поне 80%, после вече може да приллагате киснене напр. на ягоди в отцет и сода 😉... Вкусотия🤮
  • 3 един

    2 0 Отговор
    Вероятно добър съвет,стига да имаш време и търпение за тази процедура.
  • 4 Фатки

    2 0 Отговор
    пак избиват рибата с тпта. Смесваш оцет и сода, а. И получаваш нищо. Безсмислица.
  • 5 ОТРОВИТЕ ВЛЯЗАТ ЛИ В ПЛОДОВЕТЕ

    0 0 Отговор
    НЯМА ИЗЛИЗАНЕ - НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА БЕ ИДЬОТИИИИИИИИИИИИ .....