Необходими продукти:
3 с. л. краве масло 3 с. л. брашно 7 скилидки чесън 750 мл телешки бульон 250 мл готварска сметана няколко стръка див лук сол и черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
Скилидките чесън се обелват и се нарязват на тънки филийки.
Маслото се разтопява в тенджера. Когато стане достатъчно горещо, към него се прибавя брашното като се разбърква непрекъснато.
Чесънът се слага в тенджерата и веднага се залива с бульона и готварската сметана. Разбърква се енергично с тел за разбиване, за да не се образуват бучки.
Супата се оставя да ври на слаб огън 20 минути. Дърпа се от котлона и се овкусява със сол, див лук и черен пипер.
Може да се сервира с крутони от черен хляб.
Ако предпочитате по-силния аромат на чесън, може да добавите повече скилидки, пише bonapeti.bg.