Отидете към основна версия

1 864 29

Учени установиха каква е идеалната форма на мъжкото дупе

  • мъжко дупе-
  • идеална форма-
  • учени

"Най-харесван е добре пропорционалният вид."

Снимкa: Shutterstock

Ако сме си задавали въпроса как изглежда естетически идеалното мъжко дупе, вече може да намерим задоволителен отговор. Нова изследване хвърля светлина по въпроса, показвайки правилните пропорции за това, което може да се счита за най-желаната мъжка задна част.

Изследователи в областта на пластичната хирургия са провели онлайн проучване сред 2 095 души, които са били помолени да оценят три изгледа на мъжките задни части: в профил, полупрофил и фронтално.

Всеки изглед от своя страна е дигитално променен в пет варианта, за да се представят повече възможности по отношение на това колко стърчи, обща закръгленост и широчина. И оказва се, че има "златна" среда, когато става въпрос за наслада от мъжкото дупе.

"Резултатите показват, че има предпочитана естетика на мъжките седалищни части", казва водещият автор д-р Ашит Пател от американския университета в Северна Каролина.

"Най-харесван е добре пропорционалният вид."

Екипът установява, че предпочитаното съотношение между бедрото и дупето (измерва се дължината на едната страна на дупето в средата му и бедрото точно под него) е 1,18. Изчислена е и височината на задните части в сравнение с ширината, като съотношението е 0,66. И резултатът е - леко закръглено, но все пак запазващо мускулестите си "черти" дупе.

Оценяващите смятат още, че идеалните мъжки задни части не трябва да са плоски, но и не трябва да изпъкват прекалено много.

Все пак, трябва да се вземе предвид, че в проучването участват представители на различни етноси и групи, което влияе на естетическите възприятия. Афроамериканските респонденти например предпочитат малко по-големи задни части, както по отношение на съотношенията, така и на ъглите. Тези от азиатско-американски произход са в другия край на спектъра. Гейовете, бисексуалните и хетеросексуалните мъже пък харесват по-изпъкнали дупета.

Не са установени съществени разлики между половете, а мнението на небинарните хора като цяло съвпада с това на останалите.

Очакванията и възприятията за "идеалното" мъжко тяло са важни когато става въпрос за козметична хирургия и подобряване на физиката. Изследователите посочват, че подобно проучване дава добра информация за това как да се "извае" добро дупе от специалистите в естетическата медицина. Което пък ще бъде в помощ на всеки, който иска да се сдобие с перфектни мъжествени задни части, пише IFL Science, цитиран от Lifestyle.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини