Необходими продукти:
свински пържоли - 8 бр.; лук - 3 глави; олио - 50 мл. За заливката: вино - 1 ч.ч.; прясно мляко - 1 ч.ч.; сол - 1 ч.л.; черен пипер - 1 ч.л.; кимион - 1 ч.л.; соев сос - 5 с.л.Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.
В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.
Отделно смесете млякото, виното, соевия сос, солта, черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.
Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути, пише gotvach.bg.