Отидете към основна версия

7 521 1

Рецепта на деня: Вкусни и крехки свински пържоли

  • свински пържоли-
  • на фурна-
  • заливка-
  • какво да сготвя

Приготвени на фурна със специална заливка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински пържоли - 8 бр.; лук - 3 глави; олио - 50 мл. За заливката: вино - 1 ч.ч.; прясно мляко - 1 ч.ч.; сол - 1 ч.л.; черен пипер - 1 ч.л.; кимион - 1 ч.л.; соев сос - 5 с.л.

Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.

В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.

Отделно смесете млякото, виното, соевия сос, солта, черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини