Необходими продукти:
- свински пържоли - 8 бр.;
- лук - 3 глави;
- олио - 50 мл.
За заливката:
- вино - 1 ч.ч.;
- прясно мляко - 1 ч.ч.;
- сол - 1 ч.л.;
- черен пипер - 1 ч.л.;
- кимион - 1 ч.л.;
- соев сос - 5 с.л.
Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.
В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.
Отделно смесете млякото, виното, соевия сос, солта, черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.
Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лендлийз
Този готвач дали прави разлика между пилешко и свинско
10:20 31.12.2023