Отидете към основна версия

6 043 10

Съдят 21-годишна надзирателка за връзка със затворник

  • затвор-
  • съд-
  • надзирателка-
  • осъден-
  • уелс

Меган Брийн отрича обвиненията

21-годишна служителка в затвор е обвинена в „неподходяща афера“ със затворник, при това в два различни затвора, пише Mirror.
Меган Брийн отрече да е имала връзка с лишен от свобода по време на работата си в затворите в Гуент, Южен Уелс.

Брийн е работила в HMP Usk, затвор категория C, и отворен затвор HMP Prescoed, когато се твърди, че е осъществила връзката. Появявайки се в съда в Кардиф в сряда, тя отхвърли обвиненията в неправомерно поведение и незаконен достъп до компютър.

Първото обвинение гласи: „Докато сте действали като държавен служител, а именно служител в затвора, умишлено и без разумно извинение или оправдание сте се държали неправомерно по начин, който представлява злоупотреба с доверието на обществото в качеството ви на длъжностното лице, като сте имали връзка със затворник ."

Второто обвинение се отнася до предполагаем достъп до компютър, който тя не е упълномощена да използва за достъп до данни или програма. Съобщава се, че предполагаемите престъпления са извършени между февруари и май 2022 г. Брийн говори кратко и единствено заяви, че е невинна, след което делото беше отложено.

Процесът ще се състои през ноември тази година. Затворът от категория C в Ъск приютява 280 затворници и се управлява съвместно с открития затвор HMP Prescoed, който е на три мили и в който се помещават нарушители, излежаващи последния срок на присъдите си, преди да бъдат освободени.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини