Отидете към основна версия

1 187 23

Откриват международна академия по шаманизъм в Русия

  • академия-
  • шаманизъм-
  • русия-
  • тува

Тя ще обучава в теория и практика студенти от страната и чужбина

През 2024 г. в руската република Тува в Южен Сибир ще бъде открита Международна академия по шаманизъм, която планира да преподава теория и практика на шаманските знания, както и да провежда майсторски класове за туристи.

Това съобщи пред ТАСС представител на канцеларията на върховния шаман на Русия Саяна Пухалская.

"Беше взето решение за откриване на академия по шаманизъм в Тува, където хората ще могат да овладеят теоретични и редица практически шамански знания. Това учебно заведение ще бъде международно. Има интерес към изучаването на шаманските практики не само от жители на Русия, но и от тези, които живеят в други страни“, каза Пухалская.

Планира се записването на първите 10 студенти в академията да бъде през лятото на 2024 г.

Академията ще организира и майсторски класове за туристи. "Ще разкажем историята на шаманизма, ще покажем ритуали и гадаене. „Всичко това ще бъде на достъпен език, за да заинтересува публиката“, отбеляза представител на кабинета на Върховния шаман на Русия.

Шаманизмът е едно от древните вярвания. В Тува са регистрирани повече от 10 шамански организации. В републиката има около 200 шамана. Върховният шаман на Русия и върховният шаман на Тува е Кара-оол Допчун-оол.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.

Свързани новини