Отидете към основна версия

2 826 11

Липосукция и "бразилско дупе" убиха десетки американци в Доминика ВИДЕО

  • доминика-
  • смърт-
  • пациенти-
  • козметика-
  • операции

93-ма граждани на САЩ са починали от усложнения след козметични операции в Карибската страна през последните 14 години

Десетки граждани на САЩ са починали след козметични хирургически интервенции в Доминиканската република за период от 14 години, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, съобщи CBS.

93-ма американци са починали, след като са били подложени на подобни процедури в карибската страна между 2009 г. и 2022 г.

Докладите от аутопсията са налични за 20 от случаите - всички пациенти са претърпели усложнения по време или след операцията, се казва в доклад, публикуван в четвъртък.

Мастна емболия, състояние, при което частици мазнини в кръвния поток блокират кръвоносните съдове, е причината за смъртта в 11 от случаите.

Пациентите, чиято смърт е причинена от мастна емболия, са били подложени на липосукция и „прехвърляне на глутеална мазнина“, известен още като бразилско повдигане на дупето.

Мастната емболия е признат риск, свързан с мастни инжекции, особено когато се използва при увеличаване на глутеума, сочат експертите.

За други седем случая причината за смъртта е състояние, известно като белодробна венозна тромбоемболия - внезапно запушване на белодробна артерия. След тежка операция хората са изложени на най-голям риск от развитие на заболяването.

Така нареченият медицински туризъм става все по-често срещан сред американците, които търсят по-евтини и бързи процедури.

Миналата година четирима американци бяха отвлечени в Мексико по време на пътуване за козметична операция, а двама от тях загинаха.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини