Отидете към основна версия

1 407 2

След критиките към външния ѝ вид: Ейми Шумър разкри, че страда от Синдром на Кушинг

  • ейми шумър-
  • актриса-
  • рядка болест-
  • синдром на кушинг-
  • подпухнало лице

Американската актриса беше засипана от коментари, че лицето ѝ е подпухнало

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актрисата и режисьор Ейми Шумър разкри, че има синдром на Кушинг.

Тя разкри състоянието си, след като бе засипана от коментари, че лицето ѝ е подпухнало.

Първоначално Шумър приписа промяната във външния си вид на ендометриоза. По думите ѝ обаче последвала диагноза - Синдром на Кушинг я е накрало да се чувства „преродена“.

"Съществуват няколко вида болест на Кушинг. Някои от тях, които могат да бъдат фатални, изискват мозъчна операция или отстраняване на надбъбречните жлези", каза актрисата пред бюлетина News Not Noise.

"Аз имам онзи вид Кушинг, който просто ще се оправи от само себе си и аз съм здрава, което е най-великата новина, която може да си представите," добави тя.

Симптомите обикновено бавно се влошават, ако не се лекуват, а според уебсайта един от основните признаци е наддаването на тегло и повече телесни мазнини. Симптомите могат да включват:

Повишена мастна тъкан в областта на гърдите и стомаха, но тънки ръце и крака. Натрупване на мазнини в задната част на шията и раменете, известно като "биволска гърбица". Зачервено, подпухнало, закръглено лице.

Други симптоми включват кожа, която лесно се натъртва, големи лилави стрии, слабост в горната част на ръцете и бедрата, намалено либидо и проблеми с плодовитостта, депресия и промени в настроението.

Източник: www.bbc.com

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини