Необходими продукти:
180 гр масло; 220 гр; 1 черен шоколад; 300 гр бяла захар; 6 яйца; 1 ч.л. екстракт от бадеми; 1 ч.ч. какао на прах без захар.Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада на среден огън (запазете малко масло, за да намажете съда за печене по-късно). След това охладете сместа за 5 минути. Изсипете захарта в съда с маслото и шоколада, и разбъркайте. След това добавяйте едно по едно яйцата и всеки път разбърквайте до гладкост. След това добавете бадемов екстракт и какао на прах и разбъркайте отново. Намажете форма за печене с масло. Изсипете тестото в нея и печете 30 минути на 180 градуса. За да проверите готовността, пробийте тестото с клечка за зъби в средата - ако е суха, значи тортата е готова. При сервиране поръсете тортата с какао и украсете с разбита сметана. По желание може да разрежете тортата на две и да намажете с любимия си крем, пише zajenata.bg.Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.