Необходими продукти:
свинско месо - 600 грама; лук - 1 глава; гъби - 3 - 4 бр.; домати - 1 буркан; кашкавал - 150 грама; чили сос - 2 с.л.; чубрица - 1 к.л.; олио - 6 с.л.; сол и черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки, а лука на по-едро. Сложете ги в дълбок тиган с капак да се задушават.
Нарежете гъбите на ивици и също добавете към месото, когато поврат с капака и хубаво се задушат, изключете котлона и ги прехвърлете в голяма глинена купа.
Сипете доматите, овкусете с подправките, чили соса и сложете купата във фурната.
След като се запече ястието се поръсва с настърган кашкавал и отново се запича, пише gotvach.bg.