Необходими продукти:
- свинско месо - 600 грама;
- лук - 1 глава;
- гъби - 3 - 4 бр.;
- домати - 1 буркан;
- кашкавал - 150 грама;
- чили сос - 2 с.л.;
- чубрица - 1 к.л.;
- олио - 6 с.л.;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки, а лука на по-едро. Сложете ги в дълбок тиган с капак да се задушават.
Нарежете гъбите на ивици и също добавете към месото, когато поврат с капака и хубаво се задушат, изключете котлона и ги прехвърлете в голяма глинена купа.
Сипете доматите, овкусете с подправките, чили соса и сложете купата във фурната.
След като се запече ястието се поръсва с настърган кашкавал и отново се запича, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Жорес
Коментиран от #3, #4
00:48 06.03.2024
2 Пепи Гладния
00:51 06.03.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.