Необходими продукти:
свинско месо - 600 г (плешка); лук - 1 глава; моркови - 1 бр.; червени печени чушки - 2 бр.; белени домати - 1 ч.ч.; ориз - 1 ч.ч.; червено вино - 1 к.ч.; дафинов лист - 3 бр.; чубрица; черен пипер; червен пипер; олио; сол.Начин на приготвяне:
Нарежете месото, морковите, лука и чушките. Сипете олио в тенджера и запържете свинското. Добавете моркова и лука.
Задушете за няколко минути, след което сипете виното, червения пипер и дафиновия лист. След като виното се изпари, налейте вода.
Месото трябва да е почти сварено, когато ще добавите измития ориз с подправките.
Оставете яхнията да къкри на бавен огън. Малко след това добавете доматите и чушките, гответе до сваряване на ориза.
Свинското с ориз и домати е готово, пише edin.bg.