Отидете към основна версия

1 059 5

Рецепта на деня: Пухено тесто без яйца и мазнина

  • тесто-
  • брашно-
  • тестени изделия-
  • какво да сготвя

Каквото и да изпечете от него, става на конци и се топи в устата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

160 грама майонеза; 260 грама топла преварена вода; 25 грама суха мая; 15 грама захар; 1/2 ч.л. сол; 800 грама брашно.

Начин на приготвяне:

Залейте маята с вода и разбъркайте. Оставете да набъбне за 15 минути. През това време поставете майонезата в голяма купа, изсипете в нея шупналата мая, добавете захар и сол.

Разбийте всичко с бъркалка. Постепенно, без да спирате да бъркате, започнете да добавяте брашно. Първо бъркайте с лъжица, а когато стане трудно, доомесете на ръка.

Леко поръсете готовото тесто с брашно, покрийте със стреч фолио и оставете на топло за два часа. През този период тестото трябва да увеличи обема си и да стане пухкаво.

С това тесто можете да създадете всичко, което ви продиктува фантазията, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини