Отидете към основна версия

6 113 38

Кейт Мидълтън е болна от рак

  • кейт мидълтън-
  • принцеса на уелс-
  • болна от рак-
  • кралско семейство

Принцесата на Уелс казва, че това е било „огромен шок”

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принцесата на Уелс обяви, че е диагностицирана с рак и е в ранен етап на “превантивна химиотерапия”.

В публикувано в петък видеопослание Кейт заяви, че на 14 януари е претърпяла тежка коремна операция заради заболяване, което се е смятало за нераково, но последвалите изследвания са показали наличие на рак.

В прочувственото послание 42-годишната принцеса разкрива, че диагнозата е дошла като “огромен шок” и че тя и принц Уилям са правили всичко възможно да я преживеят насаме в името на децата им.

Тя добави: "Добре съм и ставам все по-силна с всеки изминал ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам - в ума, тялото и духа си. Това, че Уилям е до мен, също е голям източник на утеха и увереност. Както и обичта, подкрепата и добротата, които показаха толкова много от вас. Това означава толкова много и за двама ни."

Тя заяви, че мисли за “всички онези”, чийто живот е бил засегнат от рака. “За всички, които се сблъскват с тази болест, под каквато и да е форма, моля, не губете вяра или надежда – не сте сами.”

Кейт заяви, че очаква с нетърпение да се върне на работа, щом се почувства достатъчно добре.

Принцесата добави, че работата ѝ винаги ѝ е носила “дълбоко чувство на радост” и иска да се върне към обществените си задължения възможно най-скоро.

И призова медиите и обществеността да дадат на нея и на семейството ѝ “време и пространство”, докато продължава лечението ѝ от рак.

Надяваме се, че ще разберете, че като семейство сега се нуждаем от малко време, пространство и уединение, докато завърша лечението си,” каза тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини