Отидете към основна версия

4 755 17

Рецепта на деня: Пиле по тоскански

  • пиле-
  • тоскански-
  • италианска кухня-
  • доматен сос-
  • какво да сготвя

С ароматен доматен сос

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

обезкостено пиле - 1 бр.; брашно - 2 с.л.; зехтин - 3 с.л.; черен пипер; червен лук - 1 глава; чесън - 2 скилидки; чушки - 1 бр. червена; бульон - 150 мл пилешки; шафран - 1 щипка; домати - 400 г от консерва; сушени домати - 4 бр.; гъби - 225 г; черни маслини - 115 г; лимонов сок - 4 с.л.; босилек - за гарниране.

Начин на приготвяне:

Овкусете брашното със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно. Загрейте зехтина и го запържете. Запържете лука, чесъна и чушката за 5 минути.

Междувременно разтворете шафрана в бульона. Добавете доматите и сушените домати, гъбите и маслините в тигана и ги задушете за 3 минути.

Сипете бульона и лимоновия сок, кипнете и сипете при пилето. Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Гарнирайте с босилек и сервирайте, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини