Необходими продукти:
- обезкостено пиле - 1 бр.;
- брашно - 2 с.л.;
- зехтин - 3 с.л.;
- черен пипер;
- червен лук - 1 глава;
- чесън - 2 скилидки;
- чушки - 1 бр. червена;
- бульон - 150 мл пилешки;
- шафран - 1 щипка;
- домати - 400 г от консерва;
- сушени домати - 4 бр.;
- гъби - 225 г;
- черни маслини - 115 г;
- лимонов сок - 4 с.л.;
- босилек - за гарниране.
Начин на приготвяне:
Овкусете брашното със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно. Загрейте зехтина и го запържете. Запържете лука, чесъна и чушката за 5 минути.
Междувременно разтворете шафрана в бульона. Добавете доматите и сушените домати, гъбите и маслините в тигана и ги задушете за 3 минути.
Сипете бульона и лимоновия сок, кипнете и сипете при пилето. Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Гарнирайте с босилек и сервирайте, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Пич
10:34 09.04.2024
3 3 яйца в брашното и ще стане
10:42 09.04.2024
4 Механик
Искам да попитам тоя дето е качил тая рецепта, мисли ли че някой ще иде да си купи шафран, дето половин щипка в малко пакетче струва 5-6 лв. че и не във всяки магазин го има???
Мслете малко с тия глави де! Стига залитахте по шарении и екзотика.
Коментиран от #5
11:37 09.04.2024
5 Т..по железо
До коментар #4 от "Механик":
Значи У ваше село пиле с домати е...гювеч??? Добре че не всички са от "твоето село"! Гювеч ти е м/у ушито! Яж си бърканите яйца с хлебец ако имаш и си трай!11:44 09.04.2024
6 шеф
14:55 09.04.2024
7 ммм
15:27 09.04.2024
8 Гост
08:12 10.04.2024
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Този коментар е премахнат от модератор.