9 Април, 2024 10:05 4 754 17

Рецепта на деня: Пиле по тоскански

  • пиле-
  • тоскански-
  • италианска кухня-
  • доматен сос-
  • какво да сготвя

С ароматен доматен сос

Рецепта на деня: Пиле по тоскански - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • обезкостено пиле - 1 бр.;
  • брашно - 2 с.л.;
  • зехтин - 3 с.л.;
  • черен пипер;
  • червен лук - 1 глава;
  • чесън - 2 скилидки;
  • чушки - 1 бр. червена;
  • бульон - 150 мл пилешки;
  • шафран - 1 щипка;
  • домати - 400 г от консерва;
  • сушени домати - 4 бр.;
  • гъби - 225 г;
  • черни маслини - 115 г;
  • лимонов сок - 4 с.л.;
  • босилек - за гарниране.

Начин на приготвяне:

Овкусете брашното със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно. Загрейте зехтина и го запържете. Запържете лука, чесъна и чушката за 5 минути.

Междувременно разтворете шафрана в бульона. Добавете доматите и сушените домати, гъбите и маслините в тигана и ги задушете за 3 минути.

Сипете бульона и лимоновия сок, кипнете и сипете при пилето. Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Гарнирайте с босилек и сервирайте, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    9 3 Отговор
    Както съм казвал , италианската кухня се гради върху лъжа и фукня ! Освен че са си нарекли макароните по 70 различни начина , те готвят всичко по един и същи ! Сменете пилето с кайма , и ще получите сос за спагети ! Босилек задължително - като на гробницата !!!
  • 3 3 яйца в брашното и ще стане

    3 1 Отговор
    пиле пане като в КфС . а и необезкостено също става . не го заменяхте с ципура .
  • 4 Механик

    3 2 Отговор
    Като заменим зехтина с олио и премахнем шафрана, в наше село на това му викаме пиле-гювеч. (наше село не е Тоскана)
    Искам да попитам тоя дето е качил тая рецепта, мисли ли че някой ще иде да си купи шафран, дето половин щипка в малко пакетче струва 5-6 лв. че и не във всяки магазин го има???
    Мслете малко с тия глави де! Стига залитахте по шарении и екзотика.

    Коментиран от #5

  • 5 Т..по железо

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Значи У ваше село пиле с домати е...гювеч??? Добре че не всички са от "твоето село"! Гювеч ти е м/у ушито! Яж си бърканите яйца с хлебец ако имаш и си трай!
  • 6 шеф

    2 1 Отговор
    Нсй-добрите ястия в света са българските.
  • 7 ммм

    0 0 Отговор
    Рецептата ми харесва, но ще я пробвам след като свършат постите.
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Пиле по тоскански но друга по вкусна рецепта . Пиле , свински гърди 300-400 грама , бяло вино една чаша. Като се поизпече се добавят стафиди и няколко резена лимон и се до изпича .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.