Отидете към основна версия

3 700 7

Рецепта на деня: Пастицио "Болонезе"

  • пастицио-
  • болонезе-
  • макарони-
  • кайма-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Италианската мусака

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

макарони - 500 г; кайма - 500 г; лук - 1 глава; доматено пюре - 300 г; червено вино - 1 к.ч.; сол; черен пипер; канела - 1/2 пръчка; карамфил - 1 бр.; риган. За бешамела: брашно - 2 с.л.; прясно мляко - около 1 л; масло - бучка; сол; индийско орехче.

кашкавал - за поръсване

Начин на приготвяне:

В тиган сложете 3 с.л. зехтин и запържете лука, нарязан на дребно.

Добавете каймата, солта и черния пипер. Запържете за кратко и налейте виното. Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете доматите. Сложете канелата, карамфила и ригана.

Намалете котлона и варете около 10-15 минути. Изключете и заделете.

Сварете макароните според указанието на опаковката. Излейте водата и ги измийте със студена вода.

В касерола разтопете кравето масло и запържете брашното. Разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане с тел. Добавете подправките и варете няколко минути.

В тавичка за печене подредете два реда макарони. От сместа с каймата извадете канелата и карамфила. Изсипете я върху макароните.

Подредете още два реда макарони, залейте с бешамеловия сос и поръсете с кашкавала.

Печете пастициото в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Изключете, охладете леко и сервирайте, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини