Отидете към основна версия

1 511 13

Спасиха трима мъже след седмица на безлюден остров в Тихия океан (ВИДЕО)

  • мъже-
  • тихоокеански остров-
  • палмови листа-
  • корабокрушенци

Те използвали палмови листа, за да изпишат думата "H-E-L-P" на плажа

Илюстративна снимка: Shutterstock

Трима мъже, бедстващи седмица на необитаем остров в западната част на Тихия океан, са спасени от Военноморските сили на САЩ, предаде Ройтерс.

Издирващият ги военен самолет забелязал палмови листа, които те използвали, за да изпишат думата "H-E-L-P" (помощ - англ. език) на пясъчен плаж.

Мъжете - всички на възраст около 40 години, са открити в добро здраве. Те са били на Пикелот - необитаемо островче с площ под 13 декара, покрито с палмови дървета и разположено на 667 км югоизточно от Гуам, се казва в изявление на бреговата охрана на САЩ.

"Тази изобретателност беше от ключово значение за насочване на спасителните усилия", казва лейтенант Челси Гарсия от американската брегова охрана.

Докато са били блокирани на острова, който е част от Микронезия, мъжете са имали достъп до храна и вода. Те са успели да оправят и повредения си скиф.

На снимка на бреговата охрана се виждат две малки покрити убежища в близост до знака "H-E-L-P", отбелязва Ройтерс.

Според в. "Ню Йорк таймс" това не е първи случай, при който от острова са спасявани бедстващи хора. Преди около четири години трима изчезнали моряци са били открити, след като написали "SOS" на пясъка.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини