Отидете към основна версия

4 208 60

Линда Петкова търси работници, предлага по 10 лв. на час

  • линда петкова-
  • кирил петков-
  • съпруга-
  • сладкарница-
  • работна ръка-
  • сладкар

Преди дни съпругата на Кирил Петков пусна обява за нов сладкар

Бизнесът на Линда имал интерес към някой, който би работил със здравословни и естествени продукти - запазената марка на пекарната

10 лв. на час е заплатата в безглутеновата сладкарница на съпругата на бившия премиер Кирил Петков, Линда Петкова, пише "България Днес".

Преди дни страницата на малкото местенце на канадката пусна обява за нов сладкар. Не се търси професионалист, а някой, който се занимава любителски със занаята, и да прави кафе за клиентите. Бизнесът на Линда имал интерес към някой, който би работил със здравословни и естествени продукти - запазената марка на пекарната.

Работниците в сладкарницата са заети по 10 часа на ден - от 10 до 20 ч. и работят по 14-16 работни дни на месец, като се сменят два екипа през уикенда. Това означава, че на ден те изкарват по 100 лв., а на месец до 1600.

Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци. Тя съобщи, че вече приема поръчки за три вида от празничното лакомство - със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи.

Козунаците са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела и са подходящи за хора с алергия към глутен, уверяват в публикация на фейсбук страницата на сладкарницата. А бройките са много ограничени. Има малки по 450 г и големи по 950 г. Малките са по 34 лв., а големите - 59 лв. Следователно, за да си купиш един голям козунак, ти изхвърчава над половината заплата за деня.

От сладкарницата на Линда е напуснал един от служителите там не защото не са го удовлетворявали условията, а защото имал друга страст - бил е 40-годишен танцьор. Именно затова в момента жената на Кирил Петков си търсят млад, изпълнен с желание любител сладкар като ново попълнение.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 57 гласа.

Свързани новини